В порт Одессы зашли корабли Королевских ВМС Великобритании и Нидерландов

В порт Одессы зашли корабли Королевских ВМС Великобритании и Нидерландов

Фото: Facebook / ВМС ЗСУ

 18 червня в Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: ракетний есмінець Королівських ВМС Великобританії HMS «Defender» та ракетний фрегат Королівських ВМС Нідерландів HNLMS «Evertsen».

Візит відбувається відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

В рамках дружнього візиту кораблів НАТО проведено протокольні зустрічі з представниками  Військово-Морських Сил ЗС України, повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

У місті Одеса в рамках дружнього візиту до України корабля “Дефендер” Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії та корабля “Евертсен” Королівських Військово-Морських Сил Нідерландів представниками Командування ВМС ЗС України було проведено протокольні зустрічі з представниками Великої Британії та Королівства Нідерландів.
З української сторони зустріч очолив заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато. Велику Британію представляли командир корабля “Дефендер” Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії капітан 2 рангу Вінс Оуен та Військово-морський аташе при Посольстві Великої Британії в Україні капітан 2 рангу Девід Алсіндор. Королівство Нідерланди представили командир корабля “Евертсен” Королівських Військово-Морських Сил Нідерландів капітан 2 рангу Джордж Пастор та Аташе з питань оборони при Посольстві Королівства Нідерландів в Україні підполковник Ерік ван Вюрен.
В ході зустрічей заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато подякував гостям за воєнно-політичну підтримку у захисті національного суверенітету та відновлені територіальної цілісності Україні у боротьбі з агресією РФ. Також заступник очільника українських ВМС коротко проінформував візитерів щодо поточної безпекової ситуації а Азово-Чорноморському регіоні та основних напрямів реформування українських ВМС.
Гості подякували за теплий прийом в Україні та наголосили на своїй всебічній підтримці прагнення українських ВМС набути максимальної взаємосумісності з підрозділами НАТО, що дозволить в перспективі Україні інтегруватися у світову систему безпеки, яку забезпечує Північноатлантичний Альянс. На завершення сторони обмінялися пам’ятними сувенірами.

Источник

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.